20. 04. 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU donijela je pozitivnu odluku o dodjeli Oznake kvalitete za volontiranje za program Europskih snaga solidarnosti Udruzi ZvoniMir.

Obrazloženje
Oznaka kvalitete za volontiranje, uloga pružatelja podrške:
Organizacija ZvoniMir pruža različite socijalne usluge u zajednici i ima veliko iskustvo u radu u zajednici kao i u promociji i organizaciji volonterskih aktivnosti. Dio organizacije je i lokalni volonterski centar. Organizacija djeluje u slabo razvijenim zajednicama, a mnogi njeni korisnici su sa smanjenim mogućnostima uključujući veliki broj mladih. Organizacija promovira aktivno građanstvo, a ima i razgranatu mrežu partnera. Organizacija je motivirana postepeno se uključivati u ESS program, a sam program vide kao veliku mogućnost za daljnju promociju volonterizma i organizaciju novih mogućnosti za volontiranje mladima kako bi među njima razvijali solidarnost te im ponudila novu mogućnost za učenje. Rad organizacije savršeno se uklapa u program ESS i ESS aktivnosti mogu postati nadogradnja postojećih aktivnosti kao i doprinijeti kreiranju novih mogućnosti za mlade. ZvoniMir ima veliko iskustvo i kapacitete u provedbi različitih projekata pa zasigurno ima sve potrebne kapacitete za sudjelovanje u ESS programu. Također imaju značajno iskustvo u volonterskom menadžmentu i radu u zajednici. Organizacijski tim motiviran je za sudjelovanje u programu i upoznat s njegovim osnovama te su svjesni uloga u ESS projektima. ZvoniMir želi postepeno otkrivati program pa su se najprije prijavili za ulogu pružatelja potpore s namjerom da omoguće mladima iz Knina i područja u kojem rade da sudjeluju kao volonteri u ESS projektima u drugim zemljama. Organizacija je svjesna koji su sve zahtjevi i uvjeti sudjelovanja u programu te koje metode potpore pružiti volonterima prije, tijekom i nakon službe u drugoj zemlji. Također, veliki broj mladih s tog područja pripada u različite skupine mladih s manje mogućnosti te je
organizacija motivirana slati sudionike iz tih grupe. Organizacija je razmotrila i dodatne metode potpore za mlade s manje mogućnosti.

  Novosti - Sve